Carcassonnen upea linnoitus

Meidän perhe pelaa paljon lautapelejä ja yksi lempipeleistä on Carcassonne. Ajoreittiä suunnitellessa huomasimme, että lähes reitin varrelta löytyy Carcassonnen kaupunki linnoineen, josta pelin idea on alunperin saanut alkunsakin. Reittiin tehtiin siis 50 km poikkeama ja menimme katsomaan, miltä linna näyttää.
Carcassonnen linnoitus on yksi maailman parhaiten säilyneistä linnakkeista. Kaksirivisten muurien sisältä löytyy pieni kylä La Cité, Kreivien linna ja Saint-Nazairen basilikan katedraali. 

Kahden muurin välissä

Carcassonnen linnoitukseen ei ole pääsymaksua ja sitä voi vapaasti kiertää muurien välissä. Jo kauempaa huomasimme linnoituksen upean olemuksen ja kun siirryimme kävelemään linnoitusta ympäri muurien välissä, oltiin kaikki mykistyneitä. Linnoitus on todella upean näköinen ja oltiin kaikki sitä mieltä, että oli loistava päätös tulla katsomaan sitä. Muurien välissä kiertämisen jälkeen siirryimme muurien sisäpuolelle, jossa on pieni kylä putiikkeineen.

Muurien sisäpuolella olevia putiikkeja

Kyläkierroksen jälkeen tuli vastaan Kreivien linna, joka on maksullinen osa linnoituksesta. Me ei menty linnassa käymään vaan tyydyttiin katselemaan linnaa ulkoapäin.

Kreivien linna

Carcassonnen linnoitus on kaikin puolin upea ja ehdottomasti suosittelemme siellä käymistä. Linnoitusta kiertäessä vierähtää aikaa, joten ei kannata kiireellä paikanpäälle lähteä.
Linnasta täytyy vielä sanoa, että sitä on käytetty myös elokuvien kuvauksissa. Yllätyksekseni huomasin, että yksi lempielokuvistani, Kevin Costnerin Robin Hood -elokuva on myös kuvattu kyseisessä linnoituksessa.

Tämä näkymä on meille tuttu mm. Carcassonne-pelin kannesta ja koulun historian kirjasta

Uusimmat kirjoitukset

Matkustus

Ihastuin Trogiriin

Trogirin vanhakaupunki vei mun sydämeni ❤️Minusta kaikki kiviset vanhat kaupungit täällä on todella ihania, mutta varsinkin Trogir kapeine kujineen ja pikkuruisine putiikkeineen teki vaikutuksen ❤️

Lue lisää »
Matkustus

Gardajärven vuorilla

Italian Gardajärven alue oli entuudestaan meille täysin tuntematonta. Alueesta oli kuulunut niin paljon hyvää ja lopulta päätimmekin olla kolme yötä, jotta ehditään vähän tutustuakin alueeseen.

Lue lisää »
Majoitusarvostelut

Yhden yön välipysähdys Ranskan Cannesissa

Majoitus varattu Booking.comin kautta:Le Club Mougins by Diamond ResortsChemin Du Val Fleuri, 06250 Mougins Hinta 58€Kyseessä on huoneistohotelli eli toisin sanoen kaksikerroksinen rivitalo. Palveluun kuuluu

Lue lisää »
Kotisivu

Laajempaa yhteistyötä – asiakastarina

Teemme monipuolisesti yhteistyötä erilaisten tahojen kanssa, kuten yritysten, yhdistysten, seurakuntien ja yksityistenkin kanssa. Suppeimmillaan asiakas toivoo vain käyntikorttisivun tai pohjan, johon voi itse rakentaa kotisivunsa.

Lue lisää »

Tietoa blogista

Tähän voi liittää esimerkiksi lyhyen esittelytekstin blogiin ja/tai bloggaajaan liittyen. Yläpuolelle käy bloggaajan kuva, logo tms. Voit helposti muokata tekstiä ja kuvia.

Kategoriat

Uusimmat